رمضان نهمین ماه از تقویم اسلامی است و زمانی است که مسلمانان در سراسر جهان روزه می گیرند. این زمانی برای تأمل معنوی، دعا و خیریه و همچنین فرصتی برای تقویت پیوندهای خانوادگی و پذیرش ارزش های جامعه است. مسلمانان در این ماه مبارک از خوردن و آشامیدن در ساعات روز پرهیز می کنند تا با خویشتن داری و انضباط به خداوند نزدیک شوند. پایان ماه رمضان با جشن شادی موسوم به عید فطر مشخص می شود، جایی که خانواده ها دور هم جمع می شوند تا ایمان خود را جشن بگیرند و برای همه نعمت هایی که به آنها داده شده است شکرگزاری کنند.

روزه یکی از پنج رکن اسلام است و نماد زمانی است که مسلمانان نظم و انضباط خود را به خدا نشان دهند.

چرا باید روزه بگیریم ؟

روزه داری این روزها به طور فزاینده ای رواج پیدا کرده است، اما واقعاً چرا باید آن را انجام دهیم؟ پاسخ این است که برای سلامت جسمی و روانی ما فوق العاده مفید است. روزه‌داری می‌تواند تأثیر قدرتمندی بر سلامت کلی ما داشته باشد و به ما این امکان را می‌دهد تا سموم را از بدن و ذهن خود پاک کنیم و در عین حال ایمنی، تمرکز و دقت را بهبود ببخشیم.
از کاهش وزن گرفته تا کاهش التهاب، روزه می تواند به بهبود برنامه خواب و ترویج عادات غذایی سالم کمک کند. بنابراین اگر به دنبال این هستید که انرژی بیشتری داشته باشید و به بهترین نسخه از خود تبدیل شوید، روزه را امتحان کنید!

چرا باید روزه بگیریم ؟

نکاتی که در روزه داری باید به آن توجه کنید

اگر تا به حال به این فکر کرده اید که به روشی سالم روزه بگیرید، تنها نیستید! روزه می تواند ابزاری باورنکردنی برای ارتقای سلامت و تندرستی باشد که به درستی انجام شود. اما مهم است که اصول اولیه را داشته باشید تا اطمینان حاصل کنید که روزه شما به جای کاهش دادن آن، از سلامت شما پشتیبانی می کند. در اینجا نکاتی وجود دارد که باید هنگام روزه داری سالم به خاطر داشته باشید.

پس برای ایجاد این تغییر آماده شوید – #روزه_سالم در انتظار شماست!

برای روزه گرفتن به روش سالم آماده اید؟ در اینجا چند نکته از ما در مورد چگونگی استفاده حداکثری از روزه داری آورده شده است.

1- بدن خود را هیدراته کنید: مواد مغذی مانند مواد معدنی و الکترولیت ها به اندازه کالری در هنگام روزه داری مهم هستند، بنابراین مطمئن شوید که به طور استراتژیک سوخت رسانی می کنید.

2 – نیت: تعیین نیت و هدف روشن برای روزه می تواند به نتایج بزرگتری منجر شود.

3 – رژیم غذایی: در ساعات غیر روزه داری از غذاهای حاوی ریز مغذی ها استفاده کنید تا شکوفا شوید!

4 –  هوشیاری: همیشه توجه داشته باشید که نباید در زمان های سحری ، مواد خیلی زیادی به بدن وارد کنید ، بلکه باید با کمترین مقدار مقوی ترین مواد را به بدن خود برسانید . پس زیاده روی نکنید !

بهترین غذا برای سحری در ماه رمضان

ماه رمضان زمان فوق العاده ای برای افطار با غذاهای خوشمزه و سرشار از مواد مغذی است. در حالی که صبحانه باید سیر کننده و پایدار باشد، همچنین باید انرژی بدن شما را تا زمان افطار تامین کند. برای رسیدن به این تعادل، باید غذاهای خاصی را در صبحانه خود بگنجانید که سرشار از پروتئین، کربوهیدرات و چربی های سالم هستند. در اینجا تعدادی از بهترین غذاها برای یک صبحانه ماه مبارک رمضان آورده شده است که در طول روز به شما انرژی می دهد.

  • برای خوردن وعده‌‌ی سحری وقت بگذارید و با عجله و تنها چند دقیقه مانده به اذان صبح شروع به خوردن نکنید.
  • بهترین غذا برای سحری شامل انواع فیبرها، کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌های کم‌ چرب همچون برنج بدون روغن، انواع خورشت و سوپ است.
  • اگر اشتهای زیادی به خوردن سحری ندارید بهتر است از موادغذایی پرکالری و مفیدی همچون حلیم یا شله به میزانی که میل‌تان است، استفاده کنید.
  • سحری خود را با انواع ماست و میوه شروع کنید تا اشتهای کافی برای خوردن دیگر موادغذایی را داشته باشید.
  • به هیچ وجه در بین غذا آب نخورید و سعی کنید که لقمه‌های خود را کوچک کوچک بردارید.

در همین راستا یکی از گزینه‌های مناسب برای این وعده در ماه رمضان، ۱۰ الی ۱۲ قاشق غذاخوری برنج پخته همراه با انواع خورشت‌های سنتی است. به یاد داشته باشید که خوردن سالاد و یکسری میوه‌های آب‌دار در زمان سحر، بخشی از آب مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.

لازم به ذکر است که افزودن آبلیموی تازه می‌تواند خاصیت رفع عطش داشته باشد. همچنین خوردن مخلوط میوه‌هایی فصل با لبنیات مانند شیر و ماست یکی از گزینه‌های خوشمزه برای شروع این وعده و ایجاد اشتها برای خوردن سحری است. به خاطر داشته باشید که مصرف نوشابه‌هایی گازدار و غذاهای شور مزه و پرادویه‌ مانند انواع فست‌فودها را در این وعده باید به کل کنار گذاشته شود، چراکه به شدت می‌تواند شما را در طول روز تشنه کند.

 

بهترین غذا برای سحری در ماه رمضان

 

همچنین میتوانید به موارد زیر هم توجه داشته باشید :

  1. مصرف ماست و لبنیات همراه با غذاهای سحری در ماه رمضان علاوه بر افزایش اشتها، منجر به تأمین آب مورد نیاز بدن در طول روز می‌شوند.
  2. یکی از غذاهای مناسب برای سحری در ماه رمضان «ماکارونی» است که اگر به همراه قارچ درست شود پروتئین بدن را تا حد زیادی تأمین می‌کند.
  3. هنگامی که به انتخاب یک غذای مناسب برای سحری فکر می‌کنید باید به مصرف میوه‌هایی که آب مورد نیاز بدن را در طول روز تأمین می‌کنند نیز توجه کنید. مصرف هندوانه، طالبی، هلو، خربزه، پرتقال، سیب، انگور، موز، خرما و آووکادو در ماه رمضان اهمیت زیادی دارد.
  4. در کنار غذاهای مناسب سحری می‌توانید از انواع مختلف سالاد همراه با خیار، گوجه فرنگی و آبلیمو نیز استفاده کنید تا در طول روز کم‌تر تشنه شوید.
  5. در صورتی که غذاهای سحری سالم نباشند بدن افراد دچار مشکلات مختلفی از جمله یبوست می‌شود به همین علت بهترین غذا برای سحری ماه رمضان نان جو، نان سنگک یا غذاهایی است که در آن غلات سبوس دار وجود دارد.
  6. قارچ‌ها یک جایگزین مناسب به‌جای گوشت قرمز هستند که نسبت به آن‌ها میزان تشنگی در طول روز را کاهش می‌دهند.
  7. با توجه به اینکه مصرف غذاهای چرب در ماه رمضان منجر به مشکلات گوارشی می‌شود، می‌توانید هنگام پخت غذا برای سحری از روغن زیتون استفاده کنید.